Beurstips !
Wat zijn nu de beste give aways voor een beurs ?

Give aways zijn voor een exposant op een beurs heel erg belangrijk. Zij bepalen of uw naam blijft "hangen" bij de bezoeker of niet, waar uit voortvloeit of uw beurs een succes is ja of nee. Bezoekers van de beurs bezoeken vele stands, om voor hen op te vallen moet u een duidelijke strategie hanteren betreffende uw give aways. Hier volgen een paar tips welke u kunnen meehelpen om van uw beurs een succes te maken.

Tip 1: Wie is uw doelgroep ?

Het is goed om dat van te voren te weten, zodat u hierop kunt anticiperen met uw give away. Soms komen er meerdere doelgroepen naar de beurs en dan is het goed dat u voor elke doelgroep een passend give away heeft. Het is dus belangrijk te weten wie de doelgroepen zijn.

Tip 2: Selectief mag

Zodra u weet welke doelgroepen de beurs zullen gaan bezoeken, kunt u daar met uw give away op anticiperen. Het is helemaal niet erg om selectief te zijn in de keuze voor de give away. Overleg anders met het team wat de juiste give aways kunnen zijn. Doordat meerdere mensen een input geven, kunt u wellicht een betere keuze maken. Het is goed om een give away in een aantal prijsklassen te kiezen, kies dan in elke prijsklasse een geschenk die past bij het uiteindelijke gewenste doel. Als u een keuze heeft gemaakt kunt u, om een nog betere uiteindelijke keuze te maken een sample aanvragen voor de bedachte give aways en maak dan de keuze welke u het beste vindt.
Tip 3: Biedt meer dan één give away aan

Zoals al eerder gezegd, biedt meer aan dan één give away. Met één give away loopt u het risico dat u een bepaalde doelgroep misloopt. Is het aangeboden give away niet interessant voor een bepaalde doelgroep wordt het vaak weggegooid en heeft het dus niet het gewenste effect. Houdt het interessant voor de ontvanger en zorg dat uw bedrijf extra opvalt  doordat u verschillende give aways uitdeelt. Zoek dus give aways in verschillende prijsklassen en schenk die aan uw (potentiële) klanten.

Tip 4: Haal het meeste uit uw relatiegeschenken

Geef een give away wat bij u en uw bedrijf past. Iets wat duidelijk maakt wat u doet of waarmee u inspeelt op iets. U kunt natuurlijk een leuke slogan bedenken en die tevens op de give aways laten bedrukken. Het is belangrijk dat een give away gebruikt wordt of dat uw bedrijfsnaam i.c.m. de give away blijft hangen

Tip 5: Geef relatiegeschenken die men leuk vindt

Een gouden regel die geldt voor alle give aways op een beurs: Geef leuke, maar nuttige geschenken. Om u te onderscheiden van alle andere exposanten moet u een give away geven dat alle andere overtreft. Kies daarom iets dat vaak gebruikt zal worden.

Last but not least

Het is heel belangrijk dat u een relatiegeschenken/give away leverancier heeft/vindt, waar u zich prettig bij voelt en die u begrijpt met wat u zoekt. Die met u meedenkt en die net zo zeer een succes van uw beurs wilt maken als uzelf !