Lasergraveren

Wat is lasergraveren ?

Lasergraveren is een bedrukkingsmethode, waarbij de bedrukking in het materiaal wordt gebrand (gelaserd).

De laserstraal wordt aangestuurd door een computer. Dit zorgt ervoor dat zelfs een zeer gedetailleerd ontwerp weergegeven kan worden. Ook hierbij wordt een mal gemaakt zodat ieder artikel op dezelfde wijze onder de laserstraal komt te liggen, zodat de gravering op dezelfde plaats gegraveerd wordt

Het ontwerp, logo of tekst, wordt als het ware ingebrand in het materiaal, dus de onderliggende laag wordt zichtbaar, lasergraveren is daarom niet mogelijk in meerdere kleuren, zoals bij tampondruk. De onderliggende metaal laag bepaalt ook de kleur van het zichtbare deel. In veel gevallen is de kleur die zichtbaar wordt, grijs of koperkleurig.


Lasergraveren is ook ideaal om uw relatiegeschenk per stuk te personaliseren worden met initialen of persoonsnamen.

Zoals bij elke graveermethode komt de bewerking in het materiaal. Je kunt het vergelijken met de gravering in een sieraad. Daardoor is uw logo/tekst slijtvast aangebracht op het relatiegeschenk. Ideaal dus voor het graveren van een metalen of houten relatiegeschenken, maar een lasergravure is ook mogelijk op fleece textiel.

Lasergraveren wordt gebruikt voor het graveren van bijvoorbeeld metalen pennen, metalen sleutelhangers, (houten) USB sticks, metalen visitekaarthouders, RVS artikelen etc.