Tampondruk
Wat is Tampondruk ?

Tampondruk is één van de meest gebruikte druktechnieken in de relatiegeschenkenbranche. Met tampondruk is het mogelijk om bijna elk materiaal van een bedrukking te voorzien.

Van het aangeleverde artwork, meestal een EPS, wordt een film op maat gemaakt. Daarna wordt een metalen plaatje, cliché genaamd, belicht. Dit cliché wordt in de tampondruk machine gelegd en de juiste pms kleur, de kleur van uw logo, wordt aangemaakt. Dit wordt ook in de machine geplaatst. De tampondruk machine wordt zo ingesteld dat ieder artikel van de order, op dezelfde plek bedrukt wordt.

De opdruk wordt door een siliconen stempel, ook wel tampon genoemd, op het artikel overgebracht. Door het gebruik van verschillende tampons, grootte, vorm en/of hardheid, is het mogelijk om op de diverse materialen te drukken. Door de flexibiliteit van de tampon heeft de vorm van het product weinig tot geen invloed op de bedrukking.

Tampondruk is wel één van de mooiste en meest gebruikte druktechnieken, je kan er namelijk van 1 t/m full colour mee drukken en op de diverse materialen en vormen.

Tampondruk wordt gebruikt voor het bedrukken van bijvoorbeeld pennen, sleutelhangers, lippenbalsems, zonnebrillen, golfballen etc.