TransferdrukWat is transferdruk ?

Transfers worden gemaakt met meerdere technieken.
Wij leggen u graag het verschil uit.

Digitale transfers

Digitale transfers zijn de laatste tijd erg in opkomst. De transfers worden geprint op een wide format printer op een transfer-film. Daarna wordt de afbeelding geplot (gesneden) op een speciale plotter. De transfer wordt dan op een drager onder een bepaalde druk en hitte van een (hitte)pers op het product geperst.

Deze transfers zijn wasbaar tot 40°

Plottransfers

Deze transfers worden niet geprint, maar in spiegelbeeld gesneden uit een polyurethane flex film. Deze flex film is verkrijgbaar in diverse steunkleuren, welke pms kleuren benaderen, maar het niet exact zijn.


Na het snijden (plotten) wordt de transfer op een drager geplaatst en wordt dan door middel van een hittepers op het product geperst.

Het wordt meestal met een 1 kleur bedrukking toegepast of met een niet sluitend meerdere kleuren logo.

Door het gebruik van plot transfers is het mogelijk om tegen lage kosten een klein aantal artikelen van een logo of tekst te voorzien. Het voordeel van plot transfers is, dat ze ook op zeer elastische materialen kunnen worden geperst.

Deze transfers zijn wasbaar tot 80°

Zeefdruktransfers

Zeefdruk transfers worden, de naam zegt het al via zeefdruk gemaakt. Het logo wordt in spiegelbeeld met speciale zeefdruk inkt op speciaal transferpapier bedrukt, wat tevens de drager is en daarna door middel van een hittepers op een bepaalde temperatuur en druk op het artikel geperst.

Deze transfers zijn wasbaar tot 40°

Wanneer kies je voor transferdruk ?

Voor kleine oplages en/of full color logo’s is het prijstechnisch voordeliger om gebruik te maken van digitale full colour transfers.

Transfers worden toegepast op bijvoorbeeld op kleding, baseball caps, paraplu’s, sporttassen etc.